Hoppa till innehåll
Hem » Om oss

Om oss

Circular Gastronomy stöttar idéer och initiativ för att bidra till gastronomisk mångfald och omställningen till ett sundare matsystem.

Via Circular Gastronomy Challenge korar vi varje år ett antal hållbara idéer och hjälper deras upphovspersoner att förverkliga dem. Stödet som riktar sig till restaurang-, bar-, bageri- och cafébranschen, ges under ett års tid och skräddarsys för var och en av vinnande idéerna.

Stödet utvecklas och drivs av Circular Gastronomy tillsammans med samarbetspartners, jury och en advisory board med experter inom gastronomi, cirkulär ekonomi, hållbarhet och affärsutveckling från näringsliv, akademi och organisationer.

Genom att idéerna och lärdomarna från vart och ett av de vinnande projekten följs upp och sprids, inspireras också andra att verka mer hållbart. Vårt gemensamma mål är att öka kunskapen om, engagemanget kring, och takten i omställningen till cirkulär ekonomi.

Circular Gastronomy Challenge växer och har hittills rekryterat 125 idéer nominerat 36 finalister och utsett 13 pristagare som givits stöd av över 50 experter inom innovation, gastronomi, hållbarhet och cirkulär ekonomi i hela landet.

Jury
Advisory Board
Team Circular Gastronomy
Styrelse
Partners

Circular Gastronomy Challenge gick tidigare under namnet 100% Cirkulärt, ett hållbarhetspris som instiftades 2016 av White Guide på initiativ av Stockholm Gas.