Hoppa till innehåll
Hem » Circular Gastronomy Challenge

Circular Gastronomy Challenge

Circular Gastronomy korar varje år ett antal kloka, cirkulära idéer och hjälper deras innovatörer att få dem förverkligade. Stödet ges av organisationer och enskilda som arbetar inom gastronomi, cirkulär ekonomi och/eller affärsutveckling, utifrån vilka som lämpar sig bäst för varje enskild idé. Det kan alltså bestå av nya kontakter, konkret rådgivning av experter, praktisk handledning via coachning och/eller hjälp med kommunikation och spridning av konceptet. Stödet ges under ett års tid.  

Bland de idéer som tidigare stöttats handlar en om hur alla korkar som varje dag dras ur vinflaskorna på krogen kan återvinnas (Agneta Green, Oaxen krog, 2020), en om hur man räddar tonvis med mat från att slängas genom att laga frysta färdigrätter av den (Sopköket, 2021) och en om hur man var som helst på jorden kan producera friskt, lokalt vatten (Wayout, 2022). 

Så har du en idé som kan göra restauranger, barer, bagerier eller caféer mer cirkulära? Vi välkomnar nya idéer såväl som redan pågående projekt. Och har du inget eget näringsställe får du gärna tipsa om andra lämpliga kandidater.

Nominera din idé till Circular Gastronomy Challenge.


Tidigare vinnare