The Good Shrimp – Matilda Olstorpe, Håva
”För att ta sig an en av världens mest älskade och använda råvaror – en som ofta är en riktig… Läs merThe Good Shrimp – Matilda Olstorpe, Håva
”För att ta sig an en av världens mest älskade och använda råvaror – en som ofta är en riktig… Läs merThe Good Shrimp – Matilda Olstorpe, Håva
”För en ingående förstudie i hur spillbitar, ben, skrov och skal i ett restaurangkök kan tas tillvara och därmed skapa… Läs merObjektiv studie i buljong – Petter Nilsson, Petri Restaurant
”För att först rädda och förlänga livet på hundratals individer varje år, och samtidigt skapa fördelar för den biologiska mångfalden… Läs merKasta inte killingar i soptunnan – Anna Sundberg, Enöga
”För att ett av de mest genomtänkta och framgångsrika systemen för flergångsförpackningar som finns på marknaden, har stor möjlighet att spridas… Läs merFlergångsförpackningar för take away – Clara Lidberg, Panter
”Gårdens kök är ett sätt att förmedla 25 års erfarenhet av hållbar grönsaksodling direkt kopplad till en cirkulärt fungerande restaurangverksamhet. Inspirationsdagarna… Läs merGårdens kök – ett utbildnings- och inspirationsprogram av Lilla Bjers
”Den klimatpåverkan – och de stigande kostnader – som kommer med långväga transporter av råvaror, gör idén om att driva… Läs merEn självförsörjande restaurang i fjällen, Skoogs Krog
”Innovationen siktar in sig på en av dagens – och framtidens – största globala utmaningar: Rent vatten. Genom att med… Läs merAtt förse världen med perfekt dricksvatten, Wayout
”Genom att gräva där hon står på den svenska västkusten, har Carolina Härdh tagit matrester från restauranger och omvandlat dem… Läs merMatsvinn blir inredningsdesign av Carolina Härdh
”Den småskaliga, ekologiska modellodlingen på Angereds gård i Göteborg har i tre år drivits framgångsrikt av stadsbonden Klara Hansson med… Läs merStadsodling av grönsaker till restaurang av Klara Hansson
”Visionen är en produktserie för konsumenter med fryst färdigmat gjord på räddade råvaror från livsmedelshandel och restaurang. En produktserie med… Läs merFärdiglagade frysta maträtter gjorda på räddade råvaror av Sopköket