Hoppa till innehåll

Nyhet

Ut och njut, det är Eko-september!

Möt en bonde i butiken, ät lunch med en på gården. Gå på skördefest, odlingsträff och åk på smakrunda. Kampanjen är redan igång men än finns gott om tid att haka på Eko-september där ekologisk mat och dryck står i fokus. Hela månaden är en mängd ekologiska gårdar över landet öppna för besök.

Det är Organic Sweden, Ekologiska Lantbrukarna, Sveriges Konsumenter och Krav som står bakom det hela, med syftet att lyfta fram vinsterna med att välja ekologiskt producerade och Krav-märkta produkter. Finansierar gör Jordbruksverket inom ramen för sin ”Åtgärdsplan för att öka produktion, konsumtion och export av ekologiska livsmedel”.

Här listan på aktiviteter heltenkelteko.se. Sprid den gärna! 

Text: Redaktionen Foto: heltenkelteko.se