Hoppa till innehåll

Nyhet

Smaka på nytänkt

Arbetar du inom restaurang? Den 21 november går Ät!Stockholm 2023 av stapeln i Södertälje – och ger tillfälle att provsmaka på framtiden.

Somaliska sambosas på svenskt vis, chips på fermenterade svenska baljväxter, bredbar salami på kött från Roslagen, vasslesorbet och färs gjord på mjöllarver och svenska ärter. Det är några av de livsmedelsprodukter som förr om åren varit med och tävlat i Ät!Stockholm. Och nu är det snart dags att kora 2023 års vinnare. Läs om de tävlande bidragen här. Den 21 november kl 09.00–15.00 är alla som arbetar inom restaurangnäringen välkomna till MatLust Utvecklingsnod på Södertälje Science Park – och att provsmaka.

De tävlande produkterna bedöms av tre expertjurygrupper: En smakjury, en marknadsjury och en hållbarhetsjury. Konferencierer för Ät!Stockholm 2023 är matprofilerna Lisa Lemke från Skrea Matbruk i Halland och Stefan Eriksson som bland annat driver stockholmskrogen Brutalisten.

Ät!Stockholm är en matinnovationstävling som syftar till att uppmuntra nytänk kring hållbara livsmedel baserade på svenska råvaror. Så länge de är producerade på ett hållbart sätt, smakar gott och har stor marknadspotential, har de chansen att vinna och det oavsett om de riktar sig till hemmamatlagaren eller den som arbetar i offentlig miljö. Bakom tävlingen står Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun och MatLust Utvecklingsnod. Läs mer om tävlingen här.

Ät!Stockholm samlar människor med koppling till livsmedelsnäringen; mindre producenter, matlagare från privat och offentlig sektor och experter inom olika områden. Så chansen finns att hitta nya produkter eller samarbeten för den egna verksamheten. 

Säkra ditt besök, det är gratis – läs mer och anmäl dig här.

Foto: Liza Simonsson