Skafferier under ytan
VINNARE 2024: Endast 25 procent av den sjömat som vi äter kommer från svenska vatten. Den siffran behöver bli bättre… Läs merSkafferier under ytan
VINNARE 2024: Endast 25 procent av den sjömat som vi äter kommer från svenska vatten. Den siffran behöver bli bättre… Läs merSkafferier under ytan
VINNARE 2024: På restauranger och hotell runt om i Sverige skulle överblivna gurkskal, örtstjälkar och tomatrester kunna bli till en sprudlande… Läs merLäsk på kompostavfall? Jajamensan!
Innovationspriset Circular Gastronomy Challenge går i år till tre idéer som har mycket goda chanser att göra restaurangnäringen mer cirkulär… Läs merKompostläsk, ett andra liv för citrusskal och marina kolonilotter – tre idéer vinner årets innovationspris
Efter nogsamt studerande av en mängd inspirerande, målinriktade och cirkulärt hållbara idéer har juryn efter många timmars överläggningar vaskat fram… Läs merNio finalister i 2024 års upplaga av Circular Gastronomy Challenge
Killingar för bra kött och ökad biologisk mångfald. Drömmen om en värld utan engångsmaterial. I början av november samlades krögare,… Läs merNär visioner blir verklighet
Den 18 juni bjöd Circular Gastronomy in till firandet av Sustainable Gastronomy Day. Under heldagseventet som gick av stapeln i… Läs merRapport från Sustainable Gastronomy Day 2024
Har du en idé som kan göra restauranger, barer, bagerier och caféer mer cirkulära? Önskar du att utvecklingen mot ett… Läs merNominera din cirkulära idé
Det är absolut ett sätt att spara pengar. Och att visa respekt för råvarorna och människorna bakom dem. Och det… Läs merMassor att tjäna
VINNARE 2023: När Circular Gastronomy den 4:e december utsåg vinnarna av Circular Gastronomy Challenge 2023, var en av dem Matilda… Läs merThe Good Shrimp – Matilda Olstorpe, Håva
Fettisdagen är en av årets viktigaste dagar för Sveriges bagerier och caféer – och en dag då mandelförbrukningen skjuter i… Läs merEn synnerligen sällsam semla